prijsvraag
190620GHpalolocaties0092.jpg
190620GHpalolocaties001LOWRES.jpg
190620GHpalolocaties014.jpg

Hoe maken we de stadsranden klaar voor de toekomst?
Panorama Lokaal is een ontwerpprijsvraag voor creatieve
teams die met die vraag aan de slag willen.

Wijken van toen, wensen van nu

Heel veel Nederlanders voelen zich thuis in de voor iedereen bekende woonwijken op de rand van stad en buitengebied, gebouwd in de jaren 60, 70 en 80. Het is de plek waar ze wonen en leven. Hun hart ligt er. En het klopt er.

De wijken van toen kloppen alleen niet meer met de wensen van nu. We willen energiezuinige, passende en betaalbare woningen. Klimaatbestendige en leefbare wijken. En beter gebruik van het omringende groen. Dankzij hun ruime opgezet en ligging aan de rand van het buitengebied, liggen er in deze wijken echter ook veel kansen. En daar liggen ook kansen voor jou als ontwerper.

Panorama Lokaal zoekt multidisciplinaire, creatieve teams die de stadsranden klaar willen maken voor de toekomst.

Welke stadsranden?

Teams van gemeenten en woningcorporaties uit het hele land hebben locaties aangedragen die toe zijn aan een opknapbeurt. Op 24 oktober maakt Panorama Lokaal bekend welke van deze stadsranden geselecteerd zijn. Vervolgens worden er duidelijke (ontwerp)opdrachten en specifieke vraagstukken geformuleerd voor deze locaties. Daarmee mogen de ontwerpteams aan de slag.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de Nieuwsbrief.

Hoe doe je mee aan Panorama Lokaal?

Door een multidisciplinair ontwerpteam te vormen, met daarin minimaal een ontwerper die is ingeschreven in het architectenregister (landschapsarchitect, stedenbouwer, architect). Zodra de locaties (24 oktober) én bijbehorende opgaven bekend zijn, kun je je je als team inschrijven op een locatie, door een motivatie en portfolio in te sturen.
Een jury selecteert per locatie maximaal drie teams om voorstellen uit te werken die innovatief, uitvoerbaar, opschaalbaar en reproduceerbaar zijn en die als inspiratie kunnen dienen voor andere locaties.
0BDAD_5g9qk