20191024NwARDV7799.jpg
nov '19

English summary

A summary of the competition 'Panorama Lokaal' for non-Dutch readers.

lees verder...
IMG20191111WA0003.jpg
nov '19

Panorama sessies in volle gang

Panorama Lokaal heeft in de eerste ronde zeven locaties geselecteerd. Zeven woonwijken - aan de rand van stad en groen – met overeenkomsten, maar ook met veel verschillen. Voor iedere locatie wordt de komende weken en ontwerpvraag geformuleerd. Om deze vragen zo goed mogelijk te beschrijven, worden er in oktober en november in de wijken Panoramasessies gehouden.

Tijdens deze sessies wordt intensief gesproken over de wijken en het buitengebied. Waar liggen kansen? Het zijn intensieve dagen. Bij de sessies is altijd een afvaardiging van de lokale coalitie en stakeholders in het gebied, het College van Rijksadviseurs en Architectuur Lokaal. Ook is de TU Delft vertegenwoordigd en worden er externe experts uitgenodigd.

Reglement
Aan de hand van de opbrengst van deze dag zal een reglement worden opgesteld voor de ontwerpprijsvraag van onze locatie. Samen met de reglementen van de andere 6 locaties van de prijsvraag wordt deze begin december gepubliceerd, zodat ontwerpteams zich kunnen gaan inschrijven voor een locatie.

Een korte impressie van de panorama sessie is beeld.

lees verder...
PALObeeldcampagnefase22000x1250website1.jpg
okt '19

Klopt! Hier liggen kansen

Architecten, stadmakers en andere creatieve denkers kunnen de komende maanden aan de slag om zeven woonwijken klaar te maken voor de toekomst. Deze wijken uit de jaren 60,70 en 80 – gelegen op de rand van stad en groen – zijn geselecteerd voor Panorama Lokaal. Vandaag maakte het College van Rijksadviseurs de namen van de wijken bekend: Bargeres in Emmen, Haarlem Schalkwijk, Julianadorp in de gemeente Den Helder, Rotterdam Beverwaard, Tilburg Noord, Westwijk in Vlaardingen en Mosterdhof in Westervoort.

lees verder...
tudelftbouwkundedelft08.jpg
okt '19

Samenwerking gestart met TU Delft

Panorama Lokaal gaat samenwerken met de Bouwkunde faculteit van de TU Delft. Een team van docenten en onderzoekers van de TU Delft volgt het prijsvraag traject, reflecteert op de vraagstellingen van de locaties en analyseert de oplossingen in de tweede ronde.

lees verder...