English summary
  Magazine panorama Lokaal

  Luister eens... klopt het nog?

  Met deze slogan werd de prijsvraag in juli 2019 gelanceerd. Een oproep om woonwijken aan de stadsranden toekomstbestendig te maken. Kloppen deze wijken nog wel bij deze tijd? En is er nog sprake van betrokkenheid, een kloppend hart?

  Panorama Lokaal hanteerde een aantal principes. Veranderingen kunnen heel goed verbeteringen zijn. Een gedeeld verlangen kan als motor dienen voor die verandering. En verbeeldingskracht maakt zichtbaar hoe het combineren van maatschappelijke opgaven een sleutel kan zijn voor verbetering.

  Cruciaal onderdeel van de prijsvraag was het vormen van lokale coalities. Professi- onals en bewoners formuleerden samen een opdracht voor multidisciplinaire ont- werpteams. Zij keken met een nieuwe blik naar de mogelijkheden in de stadsranden.

  Dit magazine is opgedeeld in twee delen. Middenin staan de ontwerpvoorstellen voor de wijken, geïllustreerd met korte portretten van betrokkenen. Eromheen een deel met analyses en reflecties. We hopen dat zowel de voorstellen als deze analyses inspiratie bieden en uitnodigen tot verdere verdieping. We hopen ook dat het optimisme aanwakkert om opgaven slim te combineren en daarmee winst te behalen. Voor de bewoners, bezoekers en ondernemers in de wijk én het buitengebied.
  Klopt, hier liggen kansen!