English summary
prijsvraag
190620GHpalolocaties0092.jpg
190620GHpalolocaties001LOWRES.jpg
190620GHpalolocaties014.jpg

Hoe maken we de stadsranden klaar voor de toekomst?

Panorama Lokaal is een ontwerpprijsvraag voor creatieve
teams die met die vraag aan de slag willen.

Welke stadsranden?

Bargeres in Emmen, Haarlem Schalkwijk, Julianadorp in de gemeente Den Helder, Rotterdam Beverwaard, Tilburg Noord, Westwijk in Vlaardingen en Mosterdhof in Westervoort zijn de komende maanden het decor van Panorama Lokaal. Ontwerpteams kunnen de komende maanden aan de slag om deze wijken nieuwe energie te geven.

De afgelopen maanden zijn gemeenten en woningcorporaties opgeroepen om – samen met bewoners - locaties aan te melden die toe zijn aan een flinke opknapbeurt. Vervolgens zijn deze zeven locaties geselecteerd. Nu is het de beurt aan teams van ontwerpers. Inschrijven kan tot 21 januari.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de Nieuwsbrief.

Hoe doe je mee aan Panorama Lokaal?

Door een multidisciplinair ontwerpteam te vormen, met daarin minimaal een ontwerper die is ingeschreven in het architectenregister (landschapsarchitect, stedenbouwer, architect). Inschrijven is eenvoudig: een motivatie en portfolio insturen is voldoende.

Per locatie worden maximaal drie teams geselecteerd voor deelname aan de ontwerpfase. Deze teams gaan tussen februari en april 2020 aan de slag. Zo werken de teams aan ontwerpvoorstellen die innovatief, uitvoerbaar, realiseerbaar zijn. Voorstellen die tevens als inspiratie kunnen dienen voor andere locaties. Elk team ontvangt een vergoeding van €10.000.
0BDAD_5g9qk