English summary
PALObeeldcampagnefase22000x1250website1.jpg
nieuws

Grote belangstelling voor Panorama Lokaal

21 jan '20
De inschrijving voor de prijsvraag Panorama Lokaal is gesloten. Meer dan 140 aanmeldingen zijn binnengekomen, verdeeld over de zeven gemeenten. De initiatiefnemers van Panorama Lokaal zijn blij met de grote respons om aan de slag te gaan om deze wijken en het buitengebied toekomstbestendig te maken.
lees verder...
Extravergoeding.jpg
nieuws

Extra geld voor winnende teams

9 jan '20
Er is voor elk van de zeven prijsvragen een extra bedrag van € 10.000 (excl. btw) ter beschikking gesteld. Met de extra bijdrage onderstrepen de initiatiefnemers van Panorama Lokaal het belang van deze opgaven. Het bedrag wordt verstrekt aan de zeven winnaars van de prijsvragen en is bedoeld als stimulans voor het vervolg.
lees verder...
201504091443669243.jpg
nieuws

Kick off bijeenkomst op 13 februari in Utrecht

9 jan '20
Op 13 februari gaat de ontwerpfase van Panorama Lokaal van start in Villa Jongerius in Utrecht. Zowel teams die zijn geselecteerd voor de zeven locaties als de lokale coalities die de prijsvragen hebben uitgeschreven worden hiervoor uitgenodigd.
lees verder...
PALOfase21200x628pxalgemeenhoemaakjij2.jpg
nieuws

Ontwerpprijsvraag Panorama Lokaal van start

9 dec '19
Architecten, landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en andere creatieve denkers kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor Panorama Lokaal: zeven ontwerpprijsvragen om woonwijken klaar te maken voor de toekomst. In Bargeres in Emmen, Haarlem Schalkwijk, Julianadorp in de gemeente Den Helder, Rotterdam Beverwaard, Tilburg Noord, Westwijk in Vlaardingen en Mosterdhof in Westervoort kunnen ontwerpteams aan de slag om nieuwe energie te geven aan de randen van de stad.
lees verder...
IMG20191111WA0003.jpg
nieuws

Panorama sessies in volle gang

17 nov '19
Panorama Lokaal heeft in de eerste ronde zeven locaties geselecteerd. Zeven woonwijken - aan de rand van stad en groen – met overeenkomsten, maar ook met veel verschillen. Voor iedere locatie wordt de komende weken en ontwerpvraag geformuleerd. Om deze vragen zo goed mogelijk te beschrijven, worden er in oktober en november in de wijken Panoramasessies gehouden.
lees verder...
PALObeeldcampagnefase22000x1250website1.jpg
nieuws

Klopt! Hier liggen kansen

24 okt '19
Architecten, stadmakers en andere creatieve denkers kunnen de komende maanden aan de slag om zeven woonwijken klaar te maken voor de toekomst. Deze wijken uit de jaren 60,70 en 80 – gelegen op de rand van stad en groen – zijn geselecteerd voor Panorama Lokaal. Bargeres in Emmen, Haarlem Schalkwijk, Julianadorp in de gemeente Den Helder, Rotterdam Beverwaard, Tilburg Noord, Westwijk in Vlaardingen en Mosterdhof in Westervoort.
lees verder...
tudelftbouwkundedelft08.jpg
nieuws

Samenwerking gestart met TU Delft

1 okt '19
Panorama Lokaal gaat samenwerken met de Bouwkunde faculteit van de TU Delft. Een team van docenten en onderzoekers van de TU Delft volgt het prijsvraag traject, reflecteert op de vraagstellingen van de locaties en analyseert de oplossingen in de tweede ronde.
lees verder...