English summary

Zeven locaties, zeven enthousiaste wethouders

9 jan '20

Wat is voor wethouders reden mee te doen aan deze prijsvraag? En wat is hun intentie?
In dit overzicht geven de betrokken wethouders van de locaties inzicht in wat zij beogen met hun deelname aan Panorama Lokaal.


Wethouders deelnemende locaties v.l.n.r. Floor Roduner, Mario Jacobs, Ivana Somers, Bert Wijbenga, Jisse Otter, Heleen Keur en Hans Sluiter

Haarlem, Schalkwijk

“Schalkwijk is een plek bij uitstek die kansen biedt voor het out of the box denken en experimenteren,” zegt wethouder Floor Roduner, “het kan in Schalkwijk! Met een gedeeld verlangen als motor voor verandering willen wij daarom ontwerpers van harte uitnodigen om met ons mee te denken aan de opgave van vandaag en morgen in Schalkwijk.”

Tilburg, Tilburg-Noord

Het team dat in Tilburg-Noord de sleutel vindt om opgaven uit de wijk met het landschap te verbinden maakt kans op langjarige betrokkenheid bij de strategische ontwikkelagenda om samen met actieve bewoners en professionals veranderingen te realiseren, stelt wethouder Mario Jacobs.

Vlaardingen, Westwijk

De woningbouwopgave in Vlaardingen biedt kansen voor de Westwijk om een andere woningmix te realiseren. De teams worden uitgedaagd om hier voorstellen voor te maken, zegt wethouder Ivana Somers. Het is denkbaar dat de uitkomsten van de prijsvraag daadwerkelijk in praktijk gebracht worden. De coalitie is er klaar voor!

Rotterdam, Beverwaard

Rotterdamse wethouder Bert Wijbenga wil met de prijsvraag positief bijdragen aan het ‘op de kaart zetten’ van de wijk Beverwaard. Het ontwerptraject in het kader van Panorama Lokaal draagt bij aan het agenderen, het verbinden, het innoveren en het uitdagen van betrokken partijen om deze stadsrand in stappen klaar te maken voor de toekomst.

Emmen, Bargeres

Wethouder Jisse Otter stelt dat er volop kansen zijn voor de deelnemers aan Panorama Emmen Bargeres om input te leveren voor het aanstaande totaalplan voor de wijk, op basis waarvan de komende jaren gestuurd gaat worden op uitvoering.

Den Helder, Julianadorp

In Julianadorp stelt wethouder Heleen Keur dat er een enthousiast en gemotiveerd netwerk klaarstaat om aan de slag te gaan. De tijd is nu rijp om in Juliandorp samen door te werken naar een wijk die klaar is voor de toekomst. Alle seinen staan op groen en alle partijen zijn optimistisch.

Westervoort, Mosterdhof

Wie deelneemt in de Mosterdhof stapt in een rijdende trein en kan in deze experimentele woonwijk bijdragen aan een versnelling van de ontwikkelingen in de wijk. Hans Sluiter, wethouder van de gemeente Westervoort, ziet dit traject als een unieke kans om de ontwikkelingen te versnellen!