English summary
Wijkronde in Vlaardingen
nieuws

Eerste ronde ateliersessies afgerond

9 mrt '20
De eerste ateliersessies zijn een feit. Op uitnodiging van de zeven coalities bezochten de geselecteerde ontwerpteams de afgelopen weken de locatie waarvoor ze de komende tijd aan de slag gaan. Doel van de ateliersessies is de ontwerpteams te voeden met alle informatie die ze nodig hebben om tot een mooi ontwerpplan te komen
/actueel/nieuws;lees verder...
fullsizeoutputf4b8.jpeg
nieuws

Kick off bijeenkomst Panorama Lokaal

19 feb '20
De tweede fase van de prijsvraag Panorama Lokaal is officieel van start gegaan. Donderdag 13 februari vond de kick off bijeenkomst plaats in Utrecht. 21 geselecteerde teams gaan de komende maanden aan de slag om nieuwe energie te geven aan de wijken Mosterdhof in Westervoort, Bargeres in Emmen, Haarlem Schalkwijk, Julianadorp in de gemeente Den Helder, Rotterdam Beverwaard, Tilburg-Noord, Westwijk in Vlaardingen.
/actueel/nieuws;lees verder...
PALOfase21200x628pxalgemeenklopt3.jpg
nieuws

Geselecteerde teams bekend gemaakt

7 feb '20
De teams die zijn geselecteerd voor de ontwerpfase van Panorama Lokaal zijn vandaag bekend gemaakt. De jury’s hebben per gemeente drie teams geselecteerd. Deze teams gaan de komende maanden aan de slag om nieuwe energie te geven aan de wijken Mosterdhof in Westervoort, Bargeres in Emmen, Haarlem Schalkwijk, Julianadorp in de gemeente Den Helder, Rotterdam Beverwaard, Tilburg-Noord, Westwijk in Vlaardingen.
/actueel/nieuws;lees verder...
Foto: Riesjard Schropp
nieuws

Aedes: problemen in achterstandswijken nemen toe

6 feb '20
Achterstandswijken in Nederland? Die zijn dichterbij dan ooit. De leefbaarheid in buurten met veel corporatiewoningen gaat harder achteruit dan verwacht. Mensen voelen zich onveiliger, de overlast neemt heftiger vormen aan en dat maakt de oplossingen complexer. Veel buurten staan op het punt te veranderen in probleemgebieden als we nu niet ingrijpen. Dat stelt de Aedes, de vereniging van woningcorporaties en partner van de ontwerpprijsvraag van Panorama Lokaal.
/actueel/nieuws;lees verder...
Wethouders deelnemende locaties v.l.n.r. Floor Roduner, Mario Jacobs, Ivana Somers, Bert Wijbenga, Jisse Otter, Heleen Keur  en Hans Sluiter
blog

Zeven locaties, zeven enthousiaste wethouders

9 jan '20
Wat is voor wethouders reden mee te doen aan deze prijsvraag? En wat is hun intentie?
In dit overzicht geven de betrokken wethouders van de locaties inzicht in wat zij beogen met hun deelname aan Panorama Lokaal.
/actueel/blog;lees verder...