English summary
palofase21518x1080pxlocatiesjulianadorpk.jpg
nieuws

Julianadorp: van droom naar realiteit

13 jul '20
Lokale coalities spelen een belangrijke rol in Panorama Lokaal. Zij hebben de vraag aan de ontwerpteams geformuleerd. Deze coalities bestaan uit de gemeente, wooncorporaties, en andere partijen die een belangrijke rol spelen in de wijk. In Julianadorp is stichting ONS (ontspanning, natuur en sport) onderdeel van de coalitie: een samenwerkingsverband van lokale verenigingen en partijen die samen een multifunctioneel terrein willen realiseren, waar dorpers samen kunnen ontspannen en sporten.
/actueel/nieuws;lees verder...
Tilburg Noord
nieuws

Tweede ronde ateliersessies: Veelbelovend en inspirerend

2 jul '20
De ontwerpteams van Panorama Lokaal presenteerden de afgelopen twee weken hun tussentijdse inzichten aan een publiek van stakeholders, juryleden en bewoners. Veelbelovende en inspirerende voorstellen om woonwijken en het buitengebied toekomstbestendiger te maken. Ondanks de beperkingen door corona was het in de meeste gevallen weer mogelijk om elkaar op locatie te ontmoeten. Voor de teams resteert nog maar twee weken om de feedback te verwerken in de definitieve plannen.
/actueel/nieuws;lees verder...
aedes.jpg
blog

Passende sociale huurwoningen in roerige tijden

19 jun '20
Een passende en betaalbare sociale huurwoning voor iedereen. Daarvoor pleit Tonny van de Ven, waarnemend voorzitter van Aedes, de vereniging van wooncorporaties. In deze blog waarom het juist nu belangrijk is om de bouw van betaalbare woningen aan te jagen. En wat voor kansen zij ziet voor de wijken van Panorama Lokaal.
/actueel/blog;lees verder...
palofase21518x1080pxlocatiesbargeresklop.jpg
blog

Bargeres: zo veel meer dan een bloemkoolwijk.

15 jun '20
De Bargeres, de vierde naoorlogse uitbreidingswijk die werd gebouwd in Emmen, wordt soms ten onrechte als ‘bloemkoolwijk’ bestempeld. In eerste opzicht lijkt de wijk een schoolvoorbeeld te zijn: de kronkelende, rondlopende brinken, smalle straten en vele eengezinswoningen. Alle kenmerken zijn daar zou je denken. Germa Streuding en Piet Ziel, namens de Gemeente Emmen nauw betrokken bij Panorama Lokaal, leggen in deze column uit waarom die die term de wijk niet kan omschrijven. “Het doet de wijk te kort.”
/actueel/blog;lees verder...
pbladvies.png
blog

Panorama lokaal – reflectie op de opgave

15 jun '20
Het Planbureau voor de Leefomgeving heeft recent een studie gedaan naar de stadsranden. De overgang tussen stad en land is geen strakke lijn, maar een dynamische zone. Stadsranden hebben een belangrijke schakelfunctie in het vormgeven en afstemmen van beleid op verschillende bestuurlijke niveaus, zo blijkt uit de studie. Like Bijlsma en Leo Pols van het PBL lichten toe hoe de locaties van Panorama Lokaal zich verhouden tot het Stadsrandenonderzoek
/actueel/blog;lees verder...
team1.png
blog

Tarwewijk in Transformatie

15 jun '20
Niet alleen voor Panorama Lokaal is het transformeren van bestaande wijken een interessant vraagstuk. Ook voor studenten is het boeiende materie. Leo Oorschot, docent aan de TU Delft, vertelt in deze blog hoe studenten van de TU Delft aan de slag gingen met de Tarwewijk in Rotterdam.
/actueel/blog;lees verder...
PALObeeldcampagnefase25333x333website1.jpg
nieuws

Aangepaste planning vanwege maatregelen coronavirus

9 apr '20
Vanwege de coronamaatregelen is de planning voor Panorama Lokaal aangepast. De teams krijgen nu tot uiterlijk 14 juli de tijd om hun plannen in te zenden, in plaats van een oplevering van de plannen op 24 april. Na de zomervakantie worden de plannen gepresenteerd aan de verschillende jury’s en lokale belangstellenden, waarna de winnaars op 24 september worden bekend gemaakt.
/actueel/nieuws;lees verder...