English summary
9476965886er0a.jpg
blog

Westwijk Vlaardingen – structuren van toen in de samenleving van nu

11 mei '20
De Westwijk is Vlaardingen is een typisch naoorlogse woonwijk. Gebouwd in de jaren ‘50 en ’60 naar een ontwerp van de Rotterdamse architect Willem van Tijen. Marc Rous van de gemeente Vlaardingen neemt je in deze blog mee in de historie van de wijk en vertelt hoe het nu stappen zet om ook voor komende generaties een prettige plek om te leven wordt. “Aan ons de eervolle taak om de Westwijk klaar te stomen voor de toekomst.”
/actueel/blog;lees verder...
img4355.jpg
blog

Blog: De Mosterdhof – Westervoort: Ontstaan, Actualiteit en Vervolg

21 apr '20
Architect Han van Ardenne ontwierp 50 jaar geleden – in opdracht van de gemeente Westervoort - de wijk Mosterdhof. In deze column blikt hij terug op de totstandkoming van de wijk en indrukken die hij recent opdeed tijdens een wandeling door de wijk.
/actueel/blog;lees verder...
rotterdam.jpg
blog

Blog: De Wijk der Toekomst, de Toekomst der Wijk

20 apr '20
Panorama Lokaal is vliegend van start gegaan. Tijdens de ateliersessies hebben de ontwerpteams buurtbewoners en de lokale coalitie stevig ondervraagd over hun ideeën om de wijk klaar te maken voor de toekomst. Vanwege de coronacrisis maakt Panorama Lokaal een pas op de plaats. De tweede serie ateliersessies schuift door naar juni, maar dat betekent niet dat het denken stil staat. Sterker nog, misschien vraagt de coronacrisis wel juist om extra denk- en ontwerpkracht. Ter inspiratie publiceren we een serie van blogs. Het woord is daarom aan Dr.ir. Leo Oorschot van het 1M Homes initiative van de TU Delft die zijn kijk geeft op de opgaven van Panorama Lokaal en vertelt waar nog kansen liggen. Teams, doe er je voordeel mee!
/actueel/blog;lees verder...
PALObeeldcampagnefase25333x333website1.jpg
nieuws

Aangepaste planning vanwege maatregelen coronavirus

9 apr '20
Vanwege de coronamaatregelen is de planning voor Panorama Lokaal aangepast. De teams krijgen nu tot uiterlijk 14 juli de tijd om hun plannen in te zenden, in plaats van een oplevering van de plannen op 24 april. Na de zomervakantie worden de plannen gepresenteerd aan de verschillende jury’s en lokale belangstellenden, waarna de winnaars op 24 september worden bekend gemaakt.
/actueel/nieuws;lees verder...
Wijkronde in Vlaardingen
nieuws

Eerste ronde ateliersessies afgerond

9 mrt '20
De eerste ateliersessies zijn een feit. Op uitnodiging van de zeven coalities bezochten de geselecteerde ontwerpteams de afgelopen weken de locatie waarvoor ze de komende tijd aan de slag gaan. Doel van de ateliersessies is de ontwerpteams te voeden met alle informatie die ze nodig hebben om tot een mooi ontwerpplan te komen
/actueel/nieuws;lees verder...
fullsizeoutputf4b8.jpeg
nieuws

Kick off bijeenkomst Panorama Lokaal

19 feb '20
De tweede fase van de prijsvraag Panorama Lokaal is officieel van start gegaan. Donderdag 13 februari vond de kick off bijeenkomst plaats in Utrecht. 21 geselecteerde teams gaan de komende maanden aan de slag om nieuwe energie te geven aan de wijken Mosterdhof in Westervoort, Bargeres in Emmen, Haarlem Schalkwijk, Julianadorp in de gemeente Den Helder, Rotterdam Beverwaard, Tilburg-Noord, Westwijk in Vlaardingen.
/actueel/nieuws;lees verder...
PALOfase21200x628pxalgemeenklopt3.jpg
nieuws

Geselecteerde teams bekend gemaakt

7 feb '20
De teams die zijn geselecteerd voor de ontwerpfase van Panorama Lokaal zijn vandaag bekend gemaakt. De jury’s hebben per gemeente drie teams geselecteerd. Deze teams gaan de komende maanden aan de slag om nieuwe energie te geven aan de wijken Mosterdhof in Westervoort, Bargeres in Emmen, Haarlem Schalkwijk, Julianadorp in de gemeente Den Helder, Rotterdam Beverwaard, Tilburg-Noord, Westwijk in Vlaardingen.
/actueel/nieuws;lees verder...
Foto: Riesjard Schropp
nieuws

Aedes: problemen in achterstandswijken nemen toe

6 feb '20
Achterstandswijken in Nederland? Die zijn dichterbij dan ooit. De leefbaarheid in buurten met veel corporatiewoningen gaat harder achteruit dan verwacht. Mensen voelen zich onveiliger, de overlast neemt heftiger vormen aan en dat maakt de oplossingen complexer. Veel buurten staan op het punt te veranderen in probleemgebieden als we nu niet ingrijpen. Dat stelt de Aedes, de vereniging van woningcorporaties en partner van de ontwerpprijsvraag van Panorama Lokaal.
/actueel/nieuws;lees verder...
Wethouders deelnemende locaties v.l.n.r. Floor Roduner, Mario Jacobs, Ivana Somers, Bert Wijbenga, Jisse Otter, Heleen Keur  en Hans Sluiter
blog

Zeven locaties, zeven enthousiaste wethouders

9 jan '20
Wat is voor wethouders reden mee te doen aan deze prijsvraag? En wat is hun intentie?
In dit overzicht geven de betrokken wethouders van de locaties inzicht in wat zij beogen met hun deelname aan Panorama Lokaal.
/actueel/blog;lees verder...