English summary

Geselecteerde teams bekend gemaakt

7 feb '20

De teams die zijn geselecteerd voor de ontwerpfase van Panorama Lokaal zijn vandaag bekend gemaakt. De jury’s hebben per gemeente drie teams geselecteerd. Deze teams gaan de komende maanden aan de slag om nieuwe energie te geven aan de wijken Mosterdhof in Westervoort, Bargeres in Emmen, Haarlem Schalkwijk, Julianadorp in de gemeente Den Helder, Rotterdam Beverwaard, Tilburg-Noord, Westwijk in Vlaardingen.


Wil je weten wie er zijn geselecteerd?
Kijk dan op de locatiepagina's. Het juryrapport is uiterlijk 13 februari online beschikbaar. Hierin staat per inzending gemotiveerd waarom een team wel of niet is geselecteerd.

Bargeres
Beverwaard
Julianadorp
Mosterdhof
Schalkwijk
Tilburg-Noord
Westwijk


Veel inschrijvingen
Maar liefst 147 teams hadden zich ingeschreven voor Panorama Lokaal. Het College van Rijksadviseurs is onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen. “Het aantal inzendingen en de uitstekende motivaties geven veel vertrouwen. De krachtige coalities van gemeenten, woningbouwcorporaties en andere partijen kunnen nu – samen met de ontwerpteams – nu echt aan de slag met de noodzakelijke vernieuwing van deze wijken,” aldus Rijksbouwmeester Floris Alkemade.

Voor alle locaties zijn veel inschrijvingen ontvangen Hier aantallen van inschrijvingen per locaties:
Bargeres 15 inschrijvingen
Beverwaard 22 inschrijvingen
Julianadorp 10 inschrijvingen
Mosterdhof 20 inschrijvingen
Schalkwijk 20 inschrijvingen
Tilburg-Noord 24 inschrijvingen
Westwijk 36 inschrijvingen

Start ontwerpfase
De geselecteerde teams gaan komende week aan de slag. Ze starten met een kick of bijeenkomst op 13 februari, waar ze kennis maken met de lokale coalities en initiatiefnemers. Daarna gaan zij – onder andere tijdens ateliersessies in de wijken - aan de slag met hun plannen. Eind april leveren ze hun voorstellen in, waarna ze in mei hun ideeën presenteren aan een lokale jury. De winnaars van de zeven prijsvragen, worden op 24 juni bekend gemaakt.